Sık Sorulanlar

Gençlik Değişimleri, farklı ülkelerden genç gruplarına bir araya gelme ve birbirlerinin kültürleri hakkında öğrenme fırsatı sunar. Gruplar, karşılıklı ilgi duyulan bir konu etrafında Gençlik Değişimini birlikte planlarlar. Gençler bu Eylem ile yurt dışındaki projelere katılabildikleri gibi yurt içinde de uluslararası projeler yapabiliyorlar. Bir Gençlik Değişimine katılmak için yabancı dilinizin çok iyi seviyede olması da gerekmiyor. • Katılımcılar 13-30 yaş arasındadır, grup liderleri için yaş sınırı yoktur.

• Esas faaliyet seyahat günleri hariç en az 5 ve en fazla 21 günde gerçekleştirilir. Grup liderleri hariç her grupta en az 4 katılımcı olmalıdır.

Bu faaliyet, gençlik çalışmalarında ve kuruluşlarında aktif kişilerin eğitimini, özellikle deneyimlerin, uzmanlığın ve aralarında iyi uygulamaların yanı sıra uzun süreli kalite projeleri ile ortaklıklar ve ağların oluşmasını sağlayacak faaliyetlerin değişimini destekler.

• Yaş sınırı yoktur. • Esas faaliyet seyahat günleri hariç 2 gün ile 2 ay arasında gerçekleştirilir.

Gençlik değişimi ve gençlik çalışanlarının hareketliliğiyle ilgili olan genel koşulları yukarıda bulabilirsiniz. Bunlara ek olarak, her projenin daha verimli geçmesi için kendi şartları bulunmaktadır. Bu şartlar, proje çağrısı yapıldığı zaman başvuru formuyla birlikte paylaşılmaktadır. Yapılan çağrıda bulunan şartları inceleyerek kendinize en uygun projeyi bulabilirsiniz.

Gençlik değişimlerine katılmak için iyi bir İngilizcenizin olması gerekmemektedir. Bu programın amacı daha çok kültürler arası tanışma, ortak ilgi alanıyla ilgili çalışmalar yapmaktır. Düşünülenin aksine, bu program İngilizce seviyesi iyi olmayan, yabancılarla konuşup pratik yapma imkanı bulamayan gençlerin İngilizcelerini geliştirmelerini de amaçlamaktadır.

Gençlik çalışanlarının hareketliliği programına katılabilmek için iyi bir İngilizcenizin olması gerekmektedir. Bu uluslar arası eğitim boyunca verilen bilgileri anlamanız hem kendinizin hem de çalıştığınız kurumların gelişimi açısından önemlidir. Bu yüzden proje boyunca tam katılımınız ve konuya hakim olmanız önemli olduğundan İngilizce seviyenizin iyi olması gerekmektedir.

Programdan faydalanmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir. Erasmus+ projeleri boyunca ulaşım, konaklama, yeme-içme, Avrupa Birliği tarafından hibe alınarak gerçekleştirildiği için bütün masraflarınız bu bütçeden karşılanmaktadır.

Bir projeye kabul aldığınızda, projede her ülke katılımcısının ulaşım masrafları için ayrılmış belirli miktarlar bulunmaktadır. Mesela, İspanya’da bir projeye kabul aldığınızı varsayalım. İspanya , Türkiye’den katılanlara ulaşım masrafları için 360 Euro gibi bir miktar ayırmıştır.Katılımcının, proje yerine giderken ve dönerken kullanacağı bütün ulaşım araçları (taksi hariç) bu miktar üzerinden hesaplanacaktır. Genellikle, katılımcılar proje öncesi ulaşım masraflarını kendileri ödemektedir. Ödedikleri ücretleri de ya proje esnasında ya da projeden sonra 1-2 ay içerisinde geri almaktadırlar.

Proje öncesinde vize masraflarınız karşılanmaktadır. Proje süresince yeme-içme ve konaklama masrafları karşılanmaktadır. Her proje için, gittiğiniz ülkeler de projenin dışında 1-2 gün kalma imkanı verilmektedir. Fakat proje süresi dışında kalan günlerde, masraflarınız proje bütçesinden karşılanmamaktadır. Bunları kendinizin ödemesi gerekmektedir.

Dinamik Gelişim Derneğinin uluslar arası eğitim ve gençlik değişimlerini öğrenmek istiyorsanız, bizleri sosyal medya aracılığıyla takip edebilirsiniz. Ekibimiz, gençlik değişimi ve eğitimler ile ilgili katılımcı çağrılarını sosyal medya hesaplarımızda paylaşmaktadır.

Facebook Adresi; https://www.facebook.com/dinamikgelisimdernegi/

Instagram Adresi; @DinamikGelisim

Twitter Adresi; @DinamikGelisim

Öncelikle, derneğimizin sosyal medya hesaplarını takip etmelisin ki katılımcı çağrılarını kaçırmayasın.

Katılımcı çağrılarımızı, projenin ne hakkında olduğunu, amaçlarını, katılımcı profilini ve başvuru formunu içeren bir dosya ile birlikte paylaşmaktayız. Projeyi inceledikten sonra bu tam benlik bir proje diyorsan eğer, başvuru formunu doldurman gerekiyor. Dinamik Gelişim Derneği olarak, bütün proje seçimlerinde en temel olarak aldığımız ve incelediğimiz tek şey başvuru formudur o yüzden buraya yazdığınız motivasyonun bizler için önemlidir. Başvuru formunu göndermeyip, CV’sini gönderen adayların başvuruları değerlendirmeye alınmamaktadır.

Dinamik Gelişim Derneği projelerine başvurmak için, üye olmanız gerekmemektedir.Fakat proje boyunca ve sonrasında yapmanız gereken aktiviteler bulunmaktadır.Daha detaylı bilgi için lütfen burayı tıklayarak inceleyiniz.

Öncelikle sen tebrik ederiz, zorlu bir süreci atlattın! Projeye kabul aldığınla ilgili olan maili aldıktan sonra diğer aşamalarla ilgili bütün süreçlerde Dinamik Gelişim Derneği’nin ve gideceğin ülkede bulunan kuruluşun desteğini alacaksın

Derneğimizin kapısı, içerisinde gençlik alanında çalışma aşkı bulunan ve yeni bilgiler öğrenme isteği duyan gençlere her zaman açık!

Gönüllü olmak için yapman gereken, ekibimize katıl kısmından formu göndermen ve sosyal medya hesaplarımızı beğenmen! Bu işlemden sonra bizler gönüllülük sürecinle alakalı olarak sana dönüş sağlayacağız.

EKIBİMİZE KATIL KISMINA GİT!